MobilTV / Digitális TV

MobileTV (IPTV)

A digitális műsorátvitel megteremtette a lehetőséget arra, hogy az IP alapú eszközök (switch, router, stb.) fejlődésével az átvitt adatcsomagok mennyisége már bőven elegendő a TV műsorok folyamatos továbbítására és szétosztására. A elektronikai alkatrészek gyártás és integrációja olyan méretű miniatürizálást tett lehetővé, hogy a 15-20 évvel ez előtti asztali számítógépek teljesítményének 100 szoros vagy akár ennél nagyobb számítási kapacitást tudjuk a zsebünkben mobiltelefon formájában. A fejlődé lehetővé tett részünkre, hogy a műsorokat elérhetővé tegyük Önnek minden létező platformon, ami alkalmas feldolgozni TV műsorokat. Szolgáltatásunk már minden nagy és elterjedt digitális platformon közvetlenül elérhető és használható.

Az idei évben 2018-ban egy a konzol játékokat játszók körében kedvelt platformon is hozzáférhetővé tettük szolgáltatásunkat. Így ha már rendelkezik a XBOX One játékkonzollal úgy nincs szüksége egyéb kiegészítőre, hogy a lakás legnagyobb készülékén évezhesse a MobileTV nyújtotta előnyöket.

Digitális set-zop-box támogatás

A folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően az idei év (2018) márciusában újabb digitális berendezése is elérhetővé vált MobilTV platformunk szolgáltatása. Az általunk ajánlott régebbi digitális set-top-box eszközön válogathat széles műsorkínálatunkból. A MobilTV szolgáltatásunkat élvezheti az AMIKO Impulse T2/C beltéri egységen is. Lehetősége van a kábeles digitális (dvb-c) formátuban sugárzott műsorok vétele, valamint az MobilTV szolgáltatásunk által nyújtott valamennyi műsor megtekintésére egy készülékkel, nincs szükség másik berendezésre csak erre.

MobilTV telepítés Windows 10 operációs redszeren

 

Digitális TV (DVB)

A stúdiókban már a kilencvenes évek eleje óta digitális képjel-átvitelt használnak, azonban a stúdióban használt képjelek a magas sávszélességük miatt alkalmatlanok sugárzásra, vagy más a végfelhasználók irányába történő továbbításra. Ennek az az oka, hogy a kábelen, földi, vagy műholdas csatornákon elérhető csatornakapacitás meg sem közelíti ezeknek a jeleknek a sávszélesség-igényét.
A digitális tévézésnél (DVB = digital video broadcasting) tehát a tartalmakat tömöríteni kell ahhoz, hogy a műsor eljuthasson a tévénézőkhöz. 1993-ban született meg az MPEG1 szabvány, majd utóda az MPEG2, amit már a digitális televíziózás alapjának szántak. Kezdetben csak SDTV jeleket lehetett vele továbbítani, de később alkalmassá vált HDTV jelek tömörítésére is. Mára egészen elterjedt már a H.264/MPEG4 AVC tömörítés is, amit jellemzően a HD adásokhoz használnak, sőt az elmúlt 2 évben kezd elterjedni a legújabb H.265/HEVC elnevezésű tömörítési eljárás, amit szintén a HD és a még nagyobb sávszélességet igénylő UHD (4K) adások jelének még hatékonyabb tömörítésére és továbbítására fejlesztettek ki.
A tömörített adatcsomagokat azonban ki is kell bontani, így a digitális tévézéshez mindenképpen szükséges egy digitális dekóder (digitális tuner), ami csak az újabb tévékészülékekben található meg.
A régebbi készülékekhez külön kapható vevőegységek csatlakoztatása szükséges. A digitális vevőegységek és a televízió készülékek képessége határozza meg, hogy a digitális kiegészítő szolgáltatások közül (elektronikus műsorújság, megállítható és visszatekerhető adás, rögzítés, stb) mik érhetőek el.
A digitális televízió (DVB) szabványnak több fajtája ismert és elterjedt, a digitális kábeltévét a DVB-C (cable), a földfelszíni digitális műsorszórás a DVB-T (terrestrial), míg a digitális műholdas tévé a DVB-S (satellite) elnevezést kapta.

 

MEGNEVEZÉS MŰSOROK SZÁMA ELŐFIZETÉSI DÍJ
Közszolgálati programacsomag 12 1300,- Ft
Alap programcsomag 120 3500,- Ft